Noul trend al europenilor, gătitul acasă! Cum îți poate schimba gătitul acasă viața?

posted in: Blog | 0

Convinși de ample campanii de marketing sau studii ce arată că alimentația corectă este una dintre cele mai importante componente ale unui stil de viață sănatos îi influențează pe europeni să renunțe la mâncarea gătită și cumpărată din supermarket sau restaurante, preferând să se implice în prepararea meselor.

Din studiile făcute de cei de la Unilever Food Solutions reiese faptul că oamenii care preferă mâncarea din restaurante vor să fie cât mai bine informați, întrucat această mâncare servită pune multe semne de întrebare, în special cu privire la locul din care vin ingredientele și modul de preparare al mâncării.

„O masă sănătoasa înseamnă în primul rând echilibru. In funcție de masa din zi pe care o luăm în oras, putem alege unul sau mai multe feluri de mâncare: tradiția românească, care înseamnă o supă sau o ciorbă la felul 1 și o combinație între carne, amidonoase și legume la felul 2, este bună, cu condiția să alegem echilibrat felurile de mancare. O ciorbă de vacuță grasă, eventual cu smântână, se completează bine cu un gratar de pui slab sau de pește, orez și o porție de salată verde sau de varză”, spune Rodica Tenu, nutriționist Unilever Food Solutions.

RSA Shorts – How Cooking Can Change Your Life, Michael Pollan, jurnalist, scriitor, activist si profesor, ne sfatuiește să mâncăm orice, dar să fie gătit acasă. De ce? Asta ne explică și în clip, cum corporațiile folosesc cantități mari de sare, grăsimi și zahăr, mult mai mult decât ai folosi în bucătăria ta. Tocmai de aceea, majoritatea produselor creează dependență, și nu caloriile contează cel mai mult, ci felul în care sunt gătite alimentele.

Pe lângă faptul că prin gătit acasă avem și un stil de viață mai sănătos mai sunt și alte beneficii ale gătitului acasă, cum ar fi că știm ce mâncăm, scăpăm de tentații , mai ales dacă ținem o dietă când mesele în oraș pot adevarați factori de stress, îți crește nivelul de energie mâncând mai sănătos, implicându-te și pe lângă gatitul si spalatul vaselor sunt activitati care te vor face sa fii o persoană mai activă și mai responsabilă. Atunci acand mananci acasa, ai ocazia sa petreci timpul mult mai placut, stand de vorba cu familia, povestind ce s-a mai intamplat pe parcursul zilei si formand o legatura mai stransa.

Și de aici rezultă că gătitul acasă, această plăcere și terapie uitată, revine, iar oamenii preferă să cumpere produse direct de la sursă sau în cazul celor cumparate din supermarket-uri sunt preferate cele ambalate, produsul final fiind cel al cumpărătorului pentru că ne oferă o mai mare flexibilitate, ținem cont de gusturile noastre, avem un control asupra porțiilor consumate, economisim timp și evităm consumul involuntar al aditivilor alimentari.

Prin aceste studii, campanii, s-a reușit să se transmită un mesaj ca oamenii sa fie atenți la ceea ce mănâncă și să existe un inters pentru o alimentație echilibrată și sănătoasă, și am ajuns la vorbele bunicilor, dacă nu poți recunoaște ingredientele, nu te apuca să mănânci!

Please follow and like us:

Lasă un răspuns