The Courageous Heart of Irena Sendler

posted in: Blog | 0

The courageous heart of Irena Sendler Trailer

Așa cum este numită și în cartea scrisă de Anna Mieszkowska, „mama copiilor din vremea Holocaustului” , Irena Sendler, a trăit pentru dorința acută de a salva viețile copiilor evrei din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Irene Sendler (Anna Paquin) este astăzi o poveste reală, este povestea unei asistente sociale din Polonia celui de-al Doilea Război Mondial, care în ciuda interdicțiilor naziste și binecunoscutei atrocități severe asupra evreilor, a salvat 2.500 de copii evrei din ghetoul polonez din Varșovia. Această poveste de viață, se poate spune că este varianta feminină a unei alte povești reale, foarte asemănătoare, și anume cea a lui Oskar Schindler.
Ajutată de persoane apropiate a reușit sistematic să-i ascundă în cutii, valize și geamantane si sa-i scoata pe acei copii obtinand pentru aceștia acte de identitate false, precum și găzduire în case pentru copii, biserici și casele famiilor poloneze.
În fiecare zi s-a trezit cu gândul că nu e de ajuns să salveze un copil, amintindu-și de vorbele tatălui ei ”când cineva se îneacă, încerci să-l salvezi, chiar dacă nu știi sa înoți”.Tatăl ei, a murit îmbolnăvindu-se de tifos, încercând să trateze pacienții evrei.
Între timp a fost prinsă de naziști, fiind torturată vreme îndelungată, spre a spune locațiile unde i-a ascuns pe copiii evrei. Refuzând orice modalitate de comunicare, Irena a fost condamnată la moarte. Sentința nu a fost împlinită datorită unui ofițer nazist, care a acceptat mită.
În 2007 e nominalizată pentru premiul Nobel pentru Pace, onorurile vor continua să apară până în ultima zi a vieții ei când a declarat lumii că „ fiecare copil salvat cu ajutorul meu este o împlinire a rostului meu pe Pamant, și nu un titlu de glorie.”

„Trebuie să luptăm pentru ceea ce este bine.
Binele trebuie să învingă.Trebuie să învingă, iar noi să credem asta.
Cât voi mai fi în viață…cât voi mai avea putere, voi spune că „bine” înseamnă „cel mai bine”.
Dragoste, toleranță și umilință.Asta este tot!” Irena Sendler

Please follow and like us:

Lasă un răspuns