Viata in bezna

posted in: Blog | 0

 

felinarul de noapte

Se stie că în Romania, în acesti ani de gratie, mai sunt sate fara curent electric, case care nu au fost racordate niciodata la curent electric, mai precis si-au trait viata in bezna.
Iar azi-dimineata citeam cum Iulian Angheluta, fondatorul Asociației Free Miorita, a iluminat casele a peste 50 de oameni, iar acum pot aprinde un bec de la intrerupator sau isi pot încarca chiar si un telefon, fara a fi nevoiti sa mearga kilometri pe jos.
„Cand a vazut panoul la el pe casa, un barbat din Ursici mi-a zis ca acum poate si el sa vorbeasca, în sfarsit, cu cineva la telefon. Inainte cobora 15 kilometri pana jos, in satul in care exista curent electric, ca sa-si incarce telefonul mobil la o priza. Il Inchidea noaptea, ca sa-i țină mai mult bateria si sa poata vorbi cand are vreo nevoie”, povesteste Iulian despre relatiile dure pe care le-a intalnit.
De cele mai multe ori, e mai la indemana sa ne plangem de un lucru, decat sa facem ceva concret, o schimbare. Ma bucur sa stiu si sa vad ca mai sunt oameni care, ajutandu-i pe altii, incearca si reusesc sa puna umarul la schimbare, iar acest om, Iulian Angheluta, pune binele celor din jur inaintea propriului bine.
„Cred ca trebuie sa-ti placa si sa crezi în ceea ce faci. Din pacate societatea noastra pune pret prea mare pe aparente, si mult mai puțin pe continut.”Iulian Angheluta

Please follow and like us:

Lasă un răspuns